Beelden

Paverpol beelden

Sinds december 2021 ben ik begonnen met het maken van Paverpol beeldjes. Dit is ontzettend leuk om te doen, je kunt er al je creativiteit en fantasie in kwijt en het is ook nog milieuvriendelijk materiaal. Paverpol is een textiel verharder, maar kan ook gebruikt worden met andere natuurlijke materialen zoals wol, katoen, hout, leer, papier, droogbloemen, gips en aardewerk. Het wordt keihard na droging en is ook geschikt voor buiten.

Wil je een beeldje laten maken, neem dan contact op voor meer informatie of vragen en ideeën. Bijvoorbeeld een beeld in combinatie met een klein schilderijtje zoals hieronder te zien is. Ik hoop in de toekomst wat beelden aan te bieden in een webwinkel.

Sinds 7 mei ben ik CPI, Paverpol International Trainer!

In de toekomst wil ik graag workshops gaan geven, als ik de ruimte daarvoor helemaal klaar heb. Maar voorlopig ga ik eerst maar eens alle ideeën die ik heb vormgeven!

Beelden in was (bronzen beelden)

In november 2022 heb ik een workshop beelden maken in was gedaan bij Ton van der Linden, het onderwerp heb ik zelf bedacht (vrouw met een vlinder). Een beeld in was kun je laten gieten in brons. Dit is natuurlijk erg duur maar wel ontzettend mooi. Mijn eerste ervaring met dit materiaal was erg positief (verslavend), dus wie weet wat dit in de toekomst zal brengen…

Rozen

Met Paverpol kun je ook zelf klei maken. Zijn deze roosjes niet super leuk? En ze zijn ook nog heel makkelijk te maken. Toen ze droog en hard waren heb ik ze nog voorzien van wat accenten met zilveren verf. Je kunt ze in een vaasje zetten, maar ook een roos aan een cadeautje vastmaken met een lint, bijvoorbeeld aan een fles wijn.

Eternal dance

Wat was dit een mooi project om te maken. Deze vrouw heb ik gemaakt in Burgh-Haamstede, vandaar dat ze mee mocht naar de zee waar ik de foto’s heb gemaakt. Ik word vrolijk van haar houding, zo open en vol levenslust! 

Foil to stone

Ook leuk om te doen, uit een prop aluminiumfolie iets creëren. En uiteindelijk lijkt het net een beeldje uit steen, door de toevoeging van Paverpol Art Stone. Wat een leuke producten heeft Paverpol!

En zonder plan of tekening vooraf, ben ik gewoon wat gaan proberen en ontstond er iets.

Bucephalus

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het beeldje Bucephalus, het paard van Alexander de Grote. Het beeldje speelt een rol in de film The Black Stallion, wat een geweldige film! Mijn Bucephalus is iets ‘potiger’ dan de echte, maar wel erg leuk om hem na te maken.

Best friends

Dit was een cadeautje, een meisje met haar hond (Deense dog). Ook altijd een aansprekend onderwerp, kinderen met dieren. Daar wil ik nog veel meer mee gaan doen!

Woman with painting

Het meisje met de parel, ik wilde het schilderij van Vermeer altijd al eens naschilderen, en toen kwam ik op het idee om dit op een miniatuur doekje te doen. Ik hou wel van gepriegel! Wat een leuke combinatie om paverpol beeldjes te combineren met schilderijtjes, dat ga ik ook vast vaker doen! Dit beeldje is verkocht.